Da dobro ste pročitali! Hrvati su osvojili investiciju od Microsofta vrijednu 75000$. Čestitamo!! Naravno, nisu jedini! Oni su jedan o četiri tima kojima je to omogućeno uz  timove iz Ekvadora, Jordana i SAD-a. Na ovaj način su dobili priliku  da svoj Imagine Cup projekt pretvore u poslovnu ili neprofitnu organizaciju uz podršku Microsofta.

Članovi tima su Ivan Antonić, Ivan Borko, Karmela Brešan i  Dominik Tomičević.

Danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u društvu najvećih svjetskih lidera Apptendersima je uručena Imagine Cup Grant nagrada. Nagradu je pobjednicima uručio sam Bill Gates. Kako biste nešto više pročitali o Imagine Cupu i Grant programu posjetite ImagineCup stranicu.

Naime, Apptenders je razvio rješenje Kinect koje se temelji na Microsoftovoj tehnologiji i Kinectu. Njihovo rješenje pomaže djeci, ali i odraslima koji boluju od cerebralne paralize.  Da sada ne opisujemo previše sam projekt pogledajte kratak video isječak i sve će Vam biti jasno.

Članovi tima su imali osobni razgovor s Bill Gatesom, a cilj im je investiciju uložiti u daljni razvoj i poboljšanje proizvoda. Tim Apptenders možete pratiti i putem Facebooka te tamo saznati detaljnije informacije  o Kidnectu: http://www.facebook.com/KiDnect